Skip to main content
 • +31 (0)85 3016450

                      
 • 48 maanden garantie

                      
 • Kortingen voor zakelijke klanten

                      
 • Wereldwijde verzending
                      
 • AFVAL EN RECYCLING
  CAMERA- EN MONITORSYSTEMEN VOOR HUISVUILWAGENS
 • AFVAL EN RECYCLING
  CAMERA- EN MONITORSYSTEMEN VOOR HUISVUILWAGENS

AFVAL EN RECYCLING

CAMERA- EN MONITORSYSTEMEN VOOR HUISVUILWAGENS

Vuilnis- en afvalwagens rijden vaak in nauwe straten met zeer weinig ruimte. De bestuurder heeft vaak slecht overzicht over voetgangers en fietsers in de nabijheid van het voertuig. Bestuurders hebben vaak een beperkt zicht, vooral aan de zijkanten en achterzijde. Fietsers en voetgangers kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien doordat de bestuurder, naast het rijden, ook gefocust is op het laden en lossen van de containers. Een ongeluk is snel gebeurd in een moment van onoplettendheid door de vele zaken waar een bestuurder op moet letten.

Er kunnen zich problemen voordoen tijdens het inzamelen:

 • Schade aan geparkeerde auto’s
 • Botsingen met voetgangers en fietsers
 • Aanrijding achter het voertuig door de dode hoek
 • Het ontstaan van schade aan het voertuig zelf
Om deze risico’s aan te pakken, is het voor afvalverwerkingsorganisaties van vitaal belang om veiligheidsmaatregelen te treffen. Door huisvuilwagens met de systemen van LUIS uit te rusten, kunnen chauffeurs hun voertuigen veilig manoeuvreren en zodoende aanrijdingen voorkomen. Ook zal het de bestuurder een stuk gemoedsrust geven als hij de situatie rondom zijn voertuig goed kan overzien.
Naast de huisvuilsector is er ook in de recyclingbranche behoefte aan veiligheid. Vaak rijden machines en voertuigen door elkaar en loopt er ook nog personeel tussendoor. Het is essentieel dat de bestuurder een goed zicht heeft op wat er zich voor, achter en naast het voertuig bevindt.
Camera-/monitorsystemen van LUIS vergroten aantoonbaar de veiligheid van huisvuilwagens maar ook van rijdend materieel op de recyclingplaats. De systemen zijn veelzijdig en kunnen op elk moment worden uitgebreid met extra camera’s of mobiele digitale recorders (MDR).
Bovendien zijn alle voertuigen en machines in de afvalsector waardevolle bedrijfsmiddelen die beschermd dienen te zijn tegen schade of diefstal.
LUIS biedt professionele technologische oplossingen waarmee gemeenten en huisvuilorganisaties de typische uitdagingen van het veilig rijden en fleet management zeer efficiënt kunnen regelen. Eén aspect is vooral van cruciaal belang: altijd optimaal zicht rondom!

SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIE ONDERSTEUND DOOR LUIS:

 • VEELZIJDIGE CAMERA-/MONITORSYSTEMEN VOOR EEN BREED SCALA AAN VOERTUIGTYPES EN DOELEINDEN
 • HOGE PRESTATIES NACHTZICHTOPLOSSINGEN
 • MONITOREN MET HOGE RESOLUTIE
 • VERVAARDIGD IN SERIE OF OP MAAT GEMAAKT VOLGENS UW SPECIFICATIES
 • NALEVING VAN DE HOOGSTE KWALITEITSNORMEN
 • 48 MAANDEN GARANTIE
 • RESERVEONDERDELEN BINNEN 48 UUR GELEVERD OVERAL IN EUROPA
 • PAN-EUROPES NETWERK VAN SERVICEPARTNERS
 • TECHNISCHE DIENST HOTLINE

LUIS oplossingen – altijd optimaal zicht bij het ophalen van huisvuilcontainers

Turn assists – veiligheid bij het afslaan

Afvaldiensten, strooiwagens of straatvegers voeren gemeentelijke diensten uit. Dit kan onder aanzienlijke tijdsdruk gebeuren. Bestuurders van huisvuilwagens moeten zich goed kunnen concentreren op hun taak, niet gehinderd worden door beperkt zicht aan de zijkant of achterkant van het voertuig en het daaruit voortvloeiende verhoogde risico op ongevallen. Vanaf 2022 wordt het gebruik van een Turn assist verplicht in de Europese Unie. LUIS TURN DETECT® wordt algemeen beschouwd als een baanbrekend systeem. Het is momenteel de enige in zijn soort die fietsers zelfs op aparte rijstroken of achter parkerende voertuigen detecteert.

ACHTERUITRIJSYSTEMEN – Weet wat zich achter u bevindt

Bij LUIS zijn we gespecialiseerd in oplossingen die te allen tijde uitstekend zicht rondom bieden voor alle soorten voertuigen. Al deze oplossingen zijn gebaseerd op camera-/monitorsystemen die specifiek zijn afgestemd op de wensen van onze klanten.

De verschillende modules en componenten zijn zeer veelzijdig en kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. De klant bepaalt de gewenste opstelling en componenten. Deze componenten kunnen worden gecombineerd om de functionaliteit te vergroten, afhankelijk van de individuele vereisten. Van bijzonder belang voor huisvuilwagens is dat ze zowel een goed totaalbeeld als achterzicht hebben, maar het liefst een rondomzicht, weergegeven op één monitor.. Deze systemen elimineren zogenaamde dode hoeken – mensen of objecten. Geco­deer­de digitale draadloze technologie zorgt voor een stabiele werking met weinig interferentie. LUIS systemen kunnen eenvoudig achteraf worden ingebouwd in bestaande rijhulpsystemen.

360° systemen – gegarandeerd zicht rondom

Onze 360° systemen bieden rondomzicht in elke situatie. Ze beschikken over allround vision-camera’s die dode hoeken voor huisvuilwagens en andere voertuigen elimineren. Chauffeurs van huisvuilwagens kunnen te allen tijde zien wat er rondom hun voertuig gebeurt.

TELEMATICA – PERFECTE PLANNING EN FLEET MANAGEMENT

Gemeenten en huisvuil-ophaalbedrijven staan onder toenemende druk. Ze moeten hun voertuigen zo efficiënt mogelijk inzetten en tegelijkertijd het volledige wagenpark beheren. Tegenwoordig kan geen enkele gemeente of huisvuil-ophaaldienst meer zonder state-of-the-art vlootbeheer. LUIS biedt fleet management modules aan om de economische inzet van huisvuilwagens te vergemakkelijken. Onze Mobiele Digitale Recorders registreren alle relevante visuele en veiligheidsgegevens. In geval van nood kunnen deze gegevens helpen bij het vaststellen van aansprake­lijk­heidsclaims of het onderzoeken van diefstal.

LUIS systemen bieden ook voorspellend onderhoud, ondersteund door innovatieve oplossingen, waaronder het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI).

LUIS oplossingen zijn de eerste keuze voor vuilnis-ophaalbedrijven

LUIS systemen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van individuele klanten. Naast standaard systeemoplossingen ontwikkelen wij op aanvraag individuele systemen op maat. De parameters van individuele componenten kunnen worden aangepast aan de eisen van elke klant. Een voorbeeld is de positionering van camera’s en monitoren.

Klanten hebben de keuze tussen bekabelde en draadloze systemen. Draadloze communicatie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om andere leden van het wagenpark op de hoogte te stellen van gebeurtenissen of gevaarlijke plekken. Individuele systeemcomponenten kunnen worden aangepast om robuuster en veerkrachtiger te worden tegen externe factoren en ongunstige omstandigheden, bijvoorbeeld met hoge IP-klassen. LUIS fleet management componenten vergemakkelijken het professionele beheer van uw wagenpark.

WAT MAAKT LUIS CAMERA- EN VEILIGHEIDSSYSTEMEN EEN IDEALE KEUZE VOOR DE HUISVUIL- EN RECYCLINGSECTOR?

Men profiteert van het uitgebreide service-aanbod van LUIS. Diensten omvatten:
 • uitgebreid technisch advies.
 • Installaties op locatie op aanvraag.
 • 48 maanden garantie.
 • ontwikkeling van maatwerkproducten.

LUIS camera-/monitorsystemen ondersteunen gemeenten bij het veilig en zuinig inzetten van hun voertuigen.

Huisvuilwagens? Verbeterde zichtbaarheid en efficiëntie met LUIS!

Neem contact met ons op voor advies en om uw plannen of vereisten voor productontwikkeling op maat te bespreken. Wij horen graag van u!

Klik op de button „Contact“ om direct contact met ons op te nemen. U kunt ons ook bellen op +31 (0)85 3016450 of een e-mail sturen naar service@luis.nl.

10 VOORDELEN

EIGENAAR-GELEID BEDRIJF
UITGEBREID KWALITEIT EN GARANTIE PROCES
INNOVATIEVE PRODUCTEN
OEM EN OES OPLOSSINGEN – OOK IN KLEINE OPLAGES
AANTREKKELIJKE KOSTEN/BATEN RATIO
24 UURS SHIPPING VOOR TOP PRODUCTEN
TECHNISCHE KLANTENSERVICE
ON-SITE INSTALLEREN OP AANVRAAG
VERZEKERING, KORTINGEN EN SPONSORING

© Copyright 2024  • LUIS Technology GmbH