Skip to main content
 • +31 (0)85 3016450

                      
 • 48 maanden garantie

                      
 • Kortingen voor zakelijke klanten

                      
 • Wereldwijde verzending
                      
 • GWW EN BOUW
  VERBETERDE VEILIGHEID OP BOUWPLAATSEN
  EN IN DE GWW-SECTOR
 • GWW EN BOUW
  VERBETERDE VEILIGHEID OP BOUWPLAATSEN
  EN IN DE GWW-SECTOR

GWW EN BOUW

VERBETERDE VEILIGHEID EN BEVEILIGING OP BOUWPLAATSEN:
CAMERA-/MONITOR­SYSTEMEN VOOR BOUWVOERTUIGEN

Bouwvoertuigen moeten over ruw terrein kunnen rijden en extreme weersomstandigheden kunnen weerstaan. Onder deze omstandigheden is het zicht voor de bestuurder vaak beperkt. Stof, vocht of nevel kunnen verder bijdragen aan een zeer beperkt zicht. De robuuste camera-/monitorsystemen van LUIS bieden betrouwbare beeldvorming en ondersteuning, ondanks uitdagende omstandigheden. Ze voldoen volledig aan alle wettelijke vereisten voor visuele hulpmiddelen en leveren op betrouwbare wijze eersteklas beelden.

LUIS camera-/monitorsystemen zorgen te allen tijde voor optimaal zicht. Achterzichtcamera’s of 360° systemen zorgen ervoor dat de bestuurder op elk moment kan zien wat er achter en rond het voertuig gebeurt. Dit kan potentieel levens redden, vooral op bouwplaatsen en in de GWW sector, waar geluidsniveaus dermate hoog kunnen zijn dat achteruitrij-alarmen en andere waarschuwingen niet worden gehoord. Het is mogelijk dat mensen binnen de activiteitenradius van een bouwvoertuig of machine terechtkomen. Dit vergroot het risico op persoonlijk letsel en andere vormen van schade. Als rijdend materieel in botsing komt met een ander voertuig of voorwerp, kan de materiële schade aanzienlijk zijn. Dan hebben we het nog niet over een aanrijding met grondpersoneel, wat kan leiden tot letsel met soms zelfs fatale afloop.

Ons productassortiment voor het bouwmachinesegment en alle voertuigen/machines in de GWW-sector omvat een grote verscheidenheid aan hoogwaardige standaardcomponenten, alsmede individueel op maat gemaakte oplossingen. Hiertoe behoren camera’s die de zogenaamde dode hoek elimineren, die bijvoorbeeld op de grijpschaar of de achtersteven van een graafmachine zijn geïnstalleerd om het manoeuvreren van de giek te ondersteunen.

LUIS biedt oplossingen om de dagelijkse zichtbaarheid te garanderen en de veiligheidsuitdagingen op bouwplaatsen aan te gaan.

WAT LUIS KLANTEN KAN BIEDEN IN DE BOUWSECTOR:

 • ROBUUSTE CAMERA-/MONITORSYSTEMEN VOOR GEBRUIK IN UITDAGENDE OMSTANDIGHEDEN
 • EEN GROTE VERSCHEIDENHEID AAN STANDAARD PRODUCTEN EN OPLOSSINGEN OP MAAT
 • NALEVING VAN DE HOOGSTE KWALITEITSNORMEN
 • ROBUUSTE FLATSCREEN MONITOREN MET HOGE RESOLUTIE
 • HOGE IP-KLASSEN VOOR DE MEEST UITDAGENDE OMSTANDIGHEDEN
 • 48 MAANDEN GARANTIE
 • RESERVEONDERDELEN BINNEN 48 UUR GELEVERD OVERAL IN EUROPA
 • PAN-EUROPES NETWERK VAN SERVICEPARTNERS
 • TECHNISCHE DIENST HOTLINE

LUIS camerasystemen voor bouwvoertuigen en gebruik in de grond- weg- en waterbouw.

360° systemen – gegarandeerd zicht rondom

Vooral op bouwplaatsen, maar ook in de wegenbouw werken mensen en machines vaak tesamen op een klein oppervlak. Onze 360° systemen zorgen voor rondom zicht in elke situatie, waardoor de typische stress- en zichtbaarheidsproblemen, die gepaard gaan met het besturen van grote bouwmachines, worden geëlimineerd en een economische, efficiënte werking wordt vergemakkelijkt. Dode hoeken behoren met dit systeem voorgoed tot het verleden.

Fleet management en anti-diefstalmaatregelen

Het fleet management van bouwvoertuigen en bouwmachines is een bijzondere uitdaging. De belangrijkste overwegingen zijn efficiëntie en economisch rendement, nog meer dan veiligheid. LUIS fleet management ondersteunt bouwbedrijven bij het uitvoeren van deze uitdaging.

Bouwplaatsen zijn doorgaans chaotisch en onoverzichtelijk en beïnvloeden meer dan alleen een veilige werking van voertuigen en machines. Het beschermen van eigendommen tegen diefstal en vandalisme is een ander belang­rijk aspect. LUIS Mobiele Digitale Recorders bieden aanzienlijke hulp bij de bescherming tegen diefstal en schade door onbevoegde derden.

TURN ASSIST – VEILIGHEID BIJ HET DRAAIEN/KEREN

Turn assists kunnen op betrouwbare wijze de veiligheid garanderen van grote bouwvoertuigen die in het wegverkeer of op de bouwplaats moeten keren of draaien en bieden bescherming aan andere kwetsbare weggebruikers als fietsers/voetgangers maar ook aan grondpersoneel op de bouwplaats zelf.

LUIS Turn assists kunnen zelfs andere weggebruikers detecteren op aparte rijstroken of verborgen achter andere objecten zoals geparkeerde voertuigen. Een absolute troef in het streven naar meer veiligheid in het wegverkeer.

Vanaf 2022 wordt het gebruik van Turn assists verplicht in de Europese Unie. LUIS TURN DETECT® wordt algemeen beschouwd als een baanbrekende Turn assist. Het is momenteel de enige in zijn soort die fietsers zelfs op aparte rijstroken of achter geparkeerde voertuigen detecteert.

ACHTERZICHTSYSTEMEN – WEET WAT ZICH ACHTER U BEVINDT

Onze bedrade en draadloze systemen zijn modulair opgebouwd. Ze kunnen op een onbeperkt aantal manieren worden gecombineerd, afhankelijk van uw specifieke doeleinden. Kunt u tussen onze beproefde standaard producten geen passende oplossing vinden? Wij ontwerpen uw eigen oplossing op maat, volgens uw instructies en vervaardigen deze in de gewenste hoeveelheid, desgewenst ook in kleine series. Onze producten bieden zichtbaarheid voor elk vereist kijkbereik, voldoen aan IP-klassen en zijn bestand tegen alle soorten weersomstandigheden.

Onze draadloze systemen maken het bovendien mogelijk dat verkregen beelden worden verzonden naar andere bouwmachines die in de buurt worden ingezet. Gecodeerde digitale draadloze technologie zorgt voor een stabiele werking met weinig interferentie.

Optimaal zicht en verbeterde veiligheid op bouwplaatsen en in de GWW

Dumptrucks, kranen of bouwmachines – het manoeuvreren en besturen van grote bouwvoertuigen en/of machines stelt chauffeurs voor aanzienlijke uitdagingen. Om gevaar te elimineren, moeten bestuur­ders te allen tijde de omgeving van het voertuig in de gaten houden. Dit is vooral lastig bij bouwvoertuigen, waarbij dode hoeken aan de achterkant of zijkant van het voertuig nauwelijks te vermijden zijn. Zelfs een verhoogde zitplaats, zoals bijvoorbeeld bij een graafmachine, garandeert voor de bestuurder niet altijd een perfect zicht op alle relevante processen. Het achteruitrijden van het voertuig kan een aanzienlijke uitdaging zijn, net als het in het wegverkeer rijden.

Draadloze camerasystemen van LUIS kunnen ook de veiligheid op de hoogten van een kraan verbeteren. Draadloze technologie verzendt beelden van laad- en losprocessen naar de cabine van de machinist. Eventuele gevaren in het zwenkbereik van de kraan kunnen zo tijdig worden gesignaleerd.

Voor elk type voertuig en situatie biedt LUIS passende camera-/monitorsystemen. Componenten zijn veelzijdig en kunnen individueel worden aangepast, alsmede op elk voertuig worden geplaatst. Camera’s kunnen bijvoorbeeld op de laadschop van een graafmachine of vlakbij de giek worden geïnstalleerd om beelden van cruciale gebieden vast te leggen. Naast standaardoplossingen biedt LUIS ook op maat gemaakte systemen, die in samenwerking met klanten en volgens hun specificaties zijn gemaakt. LUIS systemen verbeteren de veiligheid op bouwplaatsen en in het wegverkeer, bijvoorbeeld met onze innovatieve Turn assist.

LUIS service voor bouwbedrijven

Naast de ontwikkeling van individueel op maat gemaakte producten (op aanvraag) profiteren ook LUIS klanten in de bouwsector ook van:
 • uitgebreid technisch advies.
 • Installatie op locatie.
 • 48 maanden garantie.
 • Uitstekende service en kwaliteit

LUIS camera-/monitorsystemen – verbeterd zicht en verbeterde veiligheid op bouwplaatsen!

Maximale veelzijdigheid met LUIS-componenten:
LUIS-componenten kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd. Ze zijn ook geschikt voor het upgraden, aanpassen of uitbreiden van bestaande systemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om systemen op elkaar aan te sluiten of te integreren, waardoor de veelzijdigheid ervan nog verder wordt vergroot. LUIS biedt zowel bekabelde als draadloze systemen. Draadloze connectiviteit zorgt voor communicatie tot aan de hoogste kraan.

Uitstekende kwaliteitsnormen:
Bouwplaatsen zijn ruige omgevingen en vereisen robuuste, duurzame componenten. LUIS bepaalt de maatstaf voor haar kwaliteitscomponenten. Een voorbeeld daarvan zijn onze robuuste flatscreen monitoren met hoge resolutie en de hoge IP-klassen van onze componenten.

Klik op de button „Contact“ om direct contact met ons op te nemen. U kunt ons ook bellen op +31 (0)85 3016450 of een e-mail sturen naar service@luis.nl.

10 VOORDELEN

EIGENAAR-GELEID BEDRIJF
UITGEBREID KWALITEIT EN GARANTIE PROCES
INNOVATIEVE PRODUCTEN
OEM EN OES OPLOSSINGEN – OOK IN KLEINE OPLAGES
AANTREKKELIJKE KOSTEN/BATEN RATIO
24 UURS SHIPPING VOOR TOP PRODUCTEN
TECHNISCHE KLANTENSERVICE
ON-SITE INSTALLEREN OP AANVRAAG
VERZEKERING, KORTINGEN EN SPONSORING

© Copyright 2024  • LUIS Technology GmbH