Skip to main content
 • +31 (0)85 3016450

                      
 • 48 maanden garantie

                      
 • Kortingen voor zakelijke klanten

                      
 • Wereldwijde verzending
                      
 • Agrarisch
  OPTIMALE ZICHTBAARHEID VOOR BOEREN: CAMERA-/MONITORSYSTEMEN VOOR DE LANDBOUW
 • Agrarisch
  OPTIMALE ZICHTBAARHEID VOOR BOEREN: CAMERA-/MONITORSYSTEMEN VOOR DE LANDBOUW

AGRARISCH

OPTIMALE ZICHT VOOR BOEREN:
CAMERA-/MONITOR­SYSTEMEN VOOR DE LANDBOUW

De veiligheidsuitrusting van landbouwmachines moet aan een groot aantal eisen voldoen. Op het veld, op de boerderij of op de weg, op de maaidorser, de tractor of de veldhakselaar; een betrouwbaar en goed overzicht is belangrijk voor de veiligheid en de rentabiliteit.

Dode hoeken kunnen snel gevaarlijke situaties creëren. Mogelijk persoonlijk letsel en materiële schade vormen een groot aansprakelijkheidspotentieel voor elke landbouwer. Bovendien is er een hoge tijdsdruk om te werken, wat de kans op ongelukken kan vergroten als het zicht niet goed is. Zuinig werken in de landbouw vereist ook vaak dat landbouwmachines in het donker worden gebruikt. Dit kan het probleem verergeren.

Er worden ook steeds meer eisen gesteld aan boeren op het gebied van milieubescherming en dierenwelzijn. Boeren moeten ook jonge dieren in de gaten houden die zich op bepaalde tijden van het jaar op het land bevinden.

Om aan al deze eisen te voldoen, heeft de boer vooral één ding nodig met zijn landbouwmachines: optimaal zicht in alle richtingen. Met de grote kijkhoeken van de camera’s, nachtzichttechnologie en robuuste touchmonitoren van LUIS wordt zichtbaar wat anders verborgen zou blijven.

VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN LUIS PRODUCTEN:

 • MODULAIRE, BEDRADE OF DRAADLOZE CAMERASYSTEMEN
 • EEN GROTE VERSCHEIDENHEID AAN STANDAARD PRODUCTEN EN OPLOSSINGEN OP MAAT
 • HOOGWAARDIGE FABRICAGE OM AAN DE HOOGSTE KWALITEITSNORMEN TE VOLDOEN
 • NACHTZICHTOPLOSSINGEN MET HOGE PRESTATIES
 • ROBUUSTE FLATSCREEN MONITOREN MET HOGE RESOLUTIE
 • HOGE IP-KLASSEN BEVESTIGEN VEERKRACHT IN ONGUNSTIGE OMSTANDIGHEDEN
 • 48 MAANDEN GARANTIE
 • RESERVEONDERDELEN BINNEN 48 UUR OVERAL IN EUROPA GELEVERD
 • PAN-EUROPES NETWERK VAN SERVICEPARTNERS
 • HOTLINE VOOR TECHNISCHE SERVICE

LUIS camerasystemen in de landbouw – altijd alles in de gaten houden

Turn assists – veilig keren

Er bestaat een risico op ongelukken bij het inrijden van wegen met beperkt zicht, bijvoorbeeld door lange frontconstructies. Bij het keren kunnen andere weggebruikers, zoals fietsers, gemakkelijk over het hoofd worden gezien, wat vaak tot dodelijke ongevallen leidt.

Vanaf 2022 worden deze systemen verplicht in de Europese Unie. LUIS TURN DETECT® wordt beschouwd als een pionier onder de Turn assists. Tot nu toe is dit systeem het enige dat fietsers op de tweede rij (achter geparkeerde voertuigen) kan herkennen.

Achteruitrijsystemen – Alles op het scherm

Het modulaire principe van onze kabel en draadloze systemen maakt talloze combinaties mogelijk voor uw specifieke toepassing. Als onze beproefde standaard producten niet voldoende zijn, ontwikkelen we op maat gemaakte oplossingen volgens uw specificaties – zelfs in kleine series. We kunnen alle vereiste zichtzones afdekken en IP-beschermingsklassen realiseren om zo in alle weersomstandigheden te functioneren. We kunnen ook de behuizing ontwerpen volgens uw ideeën en eisen. Met onze draadloze systemen kunnen beelden ook naar andere in gebruik zijnde landbouwmachines worden verzonden. Gecodeerde digitale transmissie zorgt voor een stabiele en storingsvrije werking.

LUIS achteruitrijcamera’s en camerasystemen helpen landbouwers om hun landbouwmachines, als tractoren en oogstvoertuigen, zowel economisch rendabel in te zetten als wel veilig te gebruiken. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende alledaagse situaties:

 1. bij het achteruitrijden met grote machines zijn er dode hoeken. Als er mensen of voorwerpen aan de achterkant over het hoofd worden gezien, neemt de kans op ongelukken aanzienlijk toe.
 2. bij onvoldoende zicht naar achteren nemen aan- en afkoppelprocessen van aanhangers veel tijd in beslag. Onvoldoende zicht naar achteren kan ook leiden tot schade tijdens het aan- en afkoppelen.
 3. bij het uitrijden van bijvoorbeeld erfafritten is betrouwbare waarneming van dwarsverkeer van vitaal belang.

360° systemen – zicht rondom gegarandeerd

Onze 360°-systemen garanderen een zicht rondom in elke situatie, zodat boeren de typische zichtproblemen bij grote landbouwmachines zonder stress aankunnen en kosteneffectief kunnen werken. Boeren kunnen altijd zien wat er achter en rondom het voertuig gebeurt. De laadstatus kan bijvoorbeeld ook gemakkelijk worden gecontroleerd en overbelasting kan worden vermeden.

Telematica – meer veiligheid

Grote landbouwmachines zijn waardevolle bedrijfsmiddelen. Ze moeten worden beschermd tegen diefstal door middel van bewaking. Onze Mobiele Digitale Recorders registreren visuele en veiligheidsrelevante gegevens. Deze opnames kunnen helpen om aansprakelijkheidskwesties op te helderen in geval van nood of om een diefstal te onderzoeken.

Daarnaast bieden we landbouwers de basiscomponenten voor machineparkbeheer, om zodoende hun machinepark efficiënt in te kunnen zetten. Dit omvat onder andere voorspellend onderhoud.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van LUIS veiligheidssystemen in de landbouw?

 • individuele componenten en modules kunnen in elke combinatie gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor de positionering van camera’s. Grote landbouwmachines kunnen aanzienlijk verschillen in hun omvang en opstelling. Zijdelings en achterwaarts zicht bieden is een uitdaging. LUIS systemen zorgen voor een optimale positionering van camera’s en monitoren in overeenstemming met de vereisten van elk afzonderlijk voertuig.
 • LUIS systemen zijn toonaangevend op het gebied van technische mogelijkheden en ontwikkeling. LUIS Turn assist systemen kunnen bijvoorbeeld zelfs fietsers op aparte rijstroken of verborgen achter andere voertuigen detecteren.
 • Met mobiele Digitale Recorders kunnen relevante veiligheidsgegevens altijd worden geregistreerd. Boeren genieten van de gemoedsrust dat ze een volledig dossier hebben voor referentie in het geval van een ongeval waarbij externe partijen betrokken zijn.
 • Boeren hebben de keuze tussen bekabelde of draadloze systemen, afhankelijk van hun individuele behoeften. Als een boer bijvoorbeeld meerdere landbouwvoertuigen tegelijk gebruikt, kan draadloze communicatietechnologie worden gebruikt om informatie naar elk voertuig binnen bereik te zenden. Elk potentieel gevaar kan snel worden gecommuniceerd en er kunnen effectieve maatregelen worden genomen om het te vermijden.
 • LUIS systeemcomponenten voor machineparkbeheer kunnen worden gebruikt om een hele vloot met landbouwmachines economisch en efficiënt te beheren.
 • Nachtzichtopties maken effectief werken mogelijk, zelfs in het donker, waardoor het aantal beschikbare werkuren worden verlengd.
 • Robuuste technische componenten zoals slijtvaste monitoren en componenten die voldoen aan de relevante IP-klassen zijn bestand tegen de vaak moeilijke omstandigheden in de landbouwsector.

Verdere voordelen van LUIS systemen

Heeft u een specifieke oplossing nodig voor zicht- of besturingsvraagstukken in een agrarische omgeving? Wij kunnen u meer bieden dan alleen onze beproefde standaardproducten en -oplossingen. We werken graag met u samen om een oplossing te plannen en te ontwerpen die precies aan uw specificaties voldoet. Klantspecifieke ontwerpen zijn slechts één onderdeel van ons uitgebreide dienstenaanbod.

Als boer die camera-/monitorsystemen wil inzetten, profiteert u ook van:

 • uitgebreid technisch advies
 • De hoogste kwaliteitsnormen en een gecontroleerd, high-end productieproces voor alle LUIS componenten

 • Installatie op locatie
 • 48 maanden garantie

Bedien grote landbouwmachines altijd veilig en efficiënt: Neem contact met ons op voor een gesprek en om uw plannen of wensen voor productontwikkeling op maat te bespreken. We horen graag van u!

Klik op de button „Contact“ om direct contact met ons op te nemen. U kunt ons ook bellen op +31 (0)85 3016450 of een e-mail sturen naar service@luis.nl

10 VOORDELEN

EIGENAAR-GELEID BEDRIJF
UITGEBREID KWALITEIT EN GARANTIE PROCES
INNOVATIEVE PRODUCTEN
OEM EN OES OPLOSSINGEN – OOK IN KLEINE OPLAGES
AANTREKKELIJKE KOSTEN/BATEN RATIO
24 UURS SHIPPING VOOR TOP PRODUCTEN
TECHNISCHE KLANTENSERVICE
ON-SITE INSTALLEREN OP AANVRAAG
VERZEKERING, KORTINGEN EN SPONSORING

© Copyright 2024  • LUIS Technology GmbH