Skip to main content
 • +31 (0)85 3016450

                      
 • 48 maanden garantie

                      
 • Kortingen voor zakelijke klanten

                      
 • Wereldwijde verzending
                      
 • HULP- EN REDDINGSDIENSTEN

  ACHTERZICHTSYSTEMEN EN RONDOMZICHT SYSTEMEN
  VOOR HULPVERLENINGSVOERTUIGEN

HULP- EN REDDINGSDIENSTEN

ACHTERUITRIJ­SYSTEMEN EN RONDOMZICHT SYSTEMEN
VOOR HULPVERLENINGS­VOERTUIGEN

Het segment van de hulp- en reddingsdiensten wordt gekenmerkt door hoge eisen aan de verschillende voertuigtypen, die elk zeer specifieke functies vervullen. Voorbeelden zijn politieauto’s, ambulances of brandweerwagens. Wat ze allemaal gemeen hebben: beperkt zicht voor chauffeurs, opereren onder tijdsdruk, met snelheid door het verkeer moeten rijden en aanzienlijke publieke aanwezigheid. Veelzijdige LUIS camerasystemen bieden betrouwbare ondersteuning door de omgeving vanuit verschillende perspectieven te bewaken en beelden weer te geven op de OEM-specifieke monitor of op een LUIS monitor.

Camera-/monitorsystemen van LUIS vergroten aantoonbaar de veiligheid van zowel speciale voertuigen als hulpverleningsvoertuigen en ondersteunen bestuurders van deze voertuigen. Of het nu gaat om fileparkeren, manoeuvreren, rijden, afslaan of van rijstrook wisselen, onze systemen zijn veelzijdig en kunnen op elk moment worden uitgebreid met extra camera’s of een Mobiele Digitale Recorder (MDR). De MDR beschermt deze voertuigen tegen schade of diefstal en tegen onopgemerkt vandalisme.

LUIS biedt professionele technologische oplossingen waarmee bestuurders van hulp- en reddingsdiensten vol vertrouwen door het verkeer kunnen manoeuvreren. Eén veiligheidseis is vooral van cruciaal belang: altijd optimaal zicht rondom!

SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIE ONDERSTEUND DOOR LUIS:

 • VEELZIJDIGE CAMERA-/MONITORSYSTEMEN VOOR EEN BREED SCALA AAN VOERTUIGTYPES EN DOELEINDEN
 • HOGE PRESTATIES NACHTZICHTOPLOSSINGEN
 • MONITOREN MET HOGE RESOLUTIE
 • VERVAARDIGD IN SERIE OF OP MAAT GEMAAKT VOLGENS UW SPECIFICATIES
 • NALEVING VAN DE HOOGSTE KWALITEITSNORMEN
 • 48 MAANDEN GARANTIE
 • RESERVEONDERDELEN BINNEN 48 UUR GELEVERD OVERAL IN EUROPA
 • PAN-EUROPES NETWERK VAN SERVICEPARTNERS
 • TECHNISCHE DIENST HOTLINE

LUIS-oplossingen – altijd optimaal zicht in stressige situaties

Turn assists – veiligheid bij het afslaan

Hulpverleningsvoertuigen rijden vaak onder enorme tijdsdruk en stress, bijvoorbeeld wanneer bij calamiteiten brandweerwagens of ambulances nodig zijn. Bestuurders van hulpverleningsvoertuigen moeten zich vrij kunnen concentreren op hun taak, niet gehinderd door een beperkt zicht aan de zijkant of achterkant van het voertuig en het daaruit voortvloeiende verhoogde risico op ongevallen. Vanaf 2022 wordt het gebruik van een Turn assist verplicht in de Europese Unie. LUIS TURN DETECT® wordt algemeen beschouwd als een baanbrekend systeem. Het is momenteel de enige in zijn soort die fietsers zelfs op aparte rijstroken of achter parkerende voertuigen detecteert.

ACHTERUITRIJSYSTEMEN – Weet wat zich achter u bevindt

Bij LUIS zijn we gespecialiseerd in oplossingen die te allen tijde uitstekend zicht rondom bieden vanuit alle soorten voertuigen. Al deze oplossingen zijn gebaseerd op camera-/monitorsystemen die specifiek zijn afgestemd op de wensen van onze klanten.

De verschillende modules en componenten zijn zeer veelzijdig en kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. De klant bepaalt de gewenste opstelling en componenten. Deze componenten zijn uitstekend te combineren om de functionaliteit te vergroten, afhankelijk van de individuele vereisten. Van bijzonder belang voor voertuigen van hulpdiensten zijn achteruitrijcamera’s en systemen die achteruitrijden en fileparkeren vergemakkelijken door optimaal zicht rondom te bieden. Deze systemen elimineren zogenaamde dode hoeken – mensen of objecten zijn zelfs direct achter het voertuig zichtbaar. Gecodeerde digitale draadloze technologie zorgt voor een stabiele werking met weinig interferentie. LUIS-systemen kunnen eenvoudig achteraf worden ingebouwd in bestaande rijhulpsystemen.

360 graden systemen – gegarandeerd zicht rondom

Onze 360 graden systemen bieden rondomzicht in elke situatie. Ze beschikken over allround vision-camera’s die dode hoeken voor speciale voertuigen elimineren. Chauffeurs van hulpverleningsvoertuigen kunnen te allen tijde zien wat er achter en rond hun voertuig gebeurt.

Telematica – perfecte planning en dispositie

Tegenwoordig kan geen enkele hulpverleningsorganisatie meer zonder state-of-the-art wagenparkbeheer. LUIS biedt fleet management modules aan om de efficiënte inzet van hulpverleningsvoertuigen te vergemakkelijken. Onze mobiele digitale recorders registreren alle relevante visuele en veiligheidsgegevens. In geval van nood kunnen deze gegevens helpen bij het vaststellen van aansprakelijkheidsclaims of het onderzoeken van diefstal.

LUIS systemen bieden ook voorspellend onderhoud, ondersteund door innovatieve oplossingen, waaronder het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI).

LUIS-oplossingen zijn de eerste keuze voor hulp- en reddingsdiensten

LUIS-systemen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden aangepast aan de behoeften en mogelijkheden van individuele klanten. Naast standaard systeemoplossingen ontwikkelen wij op aanvraag individuele systemen op maat. De parameters van individuele componenten kunnen worden aangepast aan de eisen van elke klant. Een voorbeeld is de positionering van camera’s en monitoren.

Nachtzichtopties vergemakkelijken het gebruik van hulpverleningsvoertuigen op elk moment van de dag of nacht en in alle seizoenen.

Klanten hebben de keuze tussen bekabelde en draadloze systemen. Draadloze communicatie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om andere leden van het wagenpark op de hoogte te stellen van gedetecteerde gevaarlijke plekken. LUIS fleet management componenten vergemakkelijken het professionele beheer van verschillende hulpdienstvoertuigen.

WAT MAAKT LUIS CAMERA- EN VEILIGHEIDS­SYSTEMEN EEN IDEALE KEUZE VOOR HULP-/REDDINGS­DIENS­TEN?

Hulpverleningsdiensten profiteren van het uitgebreide serviceaanbod van LUIS, o.a.:
 • uitgebreid technisch advies.
 • Installaties op locatie op aanvraag.
 • 48 maanden garantie.
 • ontwikkeling van maatwerkproducten.

LUIS camera-/monitorsystemen ondersteunen hulp- en reddingsdiensten bij het veilig en zuinig inzetten van hun voertuigen.

Brandweerwagens, ambulances en politiewagens? Verbeterde zichtbaarheid en efficiëntie met LUIS!

Neem contact met ons op voor advies en om uw plannen of vereisten voor productontwikkeling op maat te bespreken. Wij horen graag van u!

Klik op de button „Contact“ om direct contact met ons op te nemen. U kunt ons ook bellen op +31 (0)85 3016450 of een e-mail sturen naar service@luis.nl.

10 VOORDELEN

EIGENAAR-GELEID BEDRIJF
UITGEBREID KWALITEIT EN GARANTIE PROCES
INNOVATIEVE PRODUCTEN
OEM EN OES OPLOSSINGEN – OOK IN KLEINE OPLAGES
AANTREKKELIJKE KOSTEN/BATEN RATIO
24 UURS SHIPPING VOOR TOP PRODUCTEN
TECHNISCHE KLANTENSERVICE
ON-SITE INSTALLEREN OP AANVRAAG
VERZEKERING, KORTINGEN EN SPONSORING

© Copyright 2024  • LUIS Technology GmbH